De luxe van massagebaden

Er is een groot verschil tussen een jacuzzi en een professioneel massagebad. Jacuzzi’s en andere bubbelbaden zijn recreatief, ontspannend en verkwikkend. Een massagebad wordt gebruikt als therapeutische, professionele behandeling van lichamelijke klachten als spier- en rugpijn. Warme waterstralen hebben een masserend effect op pijnlijke spieren, wat een massagebad een zeer populaire keuze maakt bij bijvoorbeeld therapeuten en professionals, maar ook bij topsporters.

Voordelen van massages in warm water

Massages staan erom bekend dat ze de bloedsomloop van het menselijk lichaam stimuleren. Een goede doorbloeding is essentieel voor de gezondheid, omdat het zuurstof naar de spieren transporteert en afvalstoffen afvoert. Ook helpt het bij de genezing van wonden en bij het voorkomen van hoofdpijn. Als deze massage in een warm bad plaatsvindt, komen daar nog een paar extra voordelen bovenop. Een massage in warm water zorgt ervoor dat je lichaam gewichtloos wordt, wat helpt met de ontspanning en je spieren en weefsels ontlast. Dit heeft een positief effect op de doorbloeding van je lichaam. Ook zorgt de warmte van het water voor een verwijding van je bloedvaten, waardoor zuurstof sneller en makkelijker naar je weefsels wordt vervoerd. Daarbij kan een massagebad ten allen tijde worden gebruikt- bijvoorbeeld na een lange werkdag of een drukke vergadering – zonder dat er eerst een afspraak gemaakt hoeft te worden.

Massagebaden van Silverspas

Een voorbeeld van een professioneel massagebad in Nederland is de massagebaden van Silverspas, een bedrijf met zijn wortels in de Verenigde Staten. Deze baden zijn gebouwd met de werking van het menselijk lichaam en bepaalde massagetechnieken zoals chiropraxie in gedachten, wat de baden tot zeer specialistische therapeutische baden heeft gemaakt. De waterstralen hebben een druk die vergelijkbaar is met een echte massage. De helende werking van de baden is bevestigd door therapeuten als Stanley Treskes, een fyio- en orthomanueel therapeut.